stycut-logo.jpg

Habvágó gép

A habvágógép forró, de nem izzó szállal vágja a polisztirol habpaneleket. Ezek az anyagok különböző lapvastagságban a kereskedelemben (és természetesen webáruházunkban is) könnyen beszerezhetők. A gép a vágószálat két tengely mentén, vízszintesen és függőlegesen mozgatja a számítógépes szoftver adatai alapján. A gépet a szoftver segítségével a használó kézi módon is tudja mozgatni, maga a vágás nem igényel kézi beavatkozást. A vágószál 2-4 V feszültség alatt van, ami érintésvédelmi szempontból biztonságos. A szál csak akkor meleg, amikor a gép vág.

stycut-habvago-cat.jpg

 

 

stycut-habvago-szoftver.jpg

Grafikus szoftver

A grafikus szoftver a rajzokból generált adatokat USB-kapcsolaton keresztül adja át a gépnek. Bármilyen kreatív grafika, figura, betű, logó kivágható. A befogható panel mérete 300×300 mm, max. 25 mm vastagságban. Ezek a méretek természetesen korlátozzák a vágható alakzatok méretét is. Alkalmas betűk, szövegek, számok fontjainak megjelenítésére, vektorizálására, magunk tudjuk a kivágandó elemeket optimálisan berendezni a habpanelre, a szoftver képes a vágó útvonalak automatikus megtervezésére. Betölthetünk képeket, átméretezhetjük azokat, a képeken a szoftverben körvonalakat lehet rajzolni, hogy vágható elemeket kapjunk.

stycut-2.png

Hogyan működik?

  1. A szoftver segítségével megtervezzük a kivágni kívánt alakzato(ka)t.
  2. A kivágandó elemeket optimálisan berendezzük a habpanelre, hogy minél kevesebb veszteséggel dolgozzunk
  3. Megtervezzük a vágóútvonalat (a szoftver képes ezt automatikusan is megtervezni)
  4. Az alakzato(ka)t a habvágógép kivágja
  5. Az elemeket szükség esetén festjük, összeillesztjük, ragasztjuk

 

 

 

 

Az eredmény

„2+1”D, azaz a 2D-s, síkbeli vágás után a habpanelek vastagsági tulajdonságai miatt térbeli kiterjedéssel bíró alakzatokhoz jutunk. Készíthetők reklámgrafikában elterjedt feliratok, betűk és más szövegek, számok, logók, képi alakzatok , (akár összerakható) figurák , díszek, modellek, hobby-elemek…

Csak a képzelet szabhat határokat…

stycut-habvago-ursiklo.jpg

 

 

stycut-3.png

Pontos vágás, vékony vágórés

A habvágó vékony vágószálának köszönhetően a figurák nagyon pontosan kivághatók. Nagy részletgazdagságú sablon is bátran alkalmazható.

stycut-4.png

Az elemek vízbázisú festékkel festhetők

A fehér színű figurákat a kreativitásod és a színek tudják életrekelteni. Ezzel teszed fel az i-re a pontot.

stycut-5.png

Kész sablonok

Megtervezheted saját figuráidat, de mi is számos kreatív ötlettel szolgálunk majd folyamatosan. A letöltések között már most is találsz kész sablonokat.

 

 

Habvágó gépek

stycut-pro-xl-1-300x300.jpg
StyCut Professional számítógép vezérlésű habvágó grafikus tervező programmal
stycut-pro-l-1-300x300.jpg
StyCut Medium számítógép vezérlésű habvágó grafikus tervező programmal
stycut-habvago-500x500-300x300.jpg
StyCut Hobby számítógép vezérlésű habvágó grafikus tervező programmal

 

 

  • Mindig is lázba hozott az alkotás öröme, de az, hogy valami olyat alkothattam, ami másokat is alkotásra sarkall… nos, ez fantasztikus érzés. Miközben egy hófehér habpanel formát ölt, majd a színek által megelevenedik, életre kel egy kreatív dekoráció, egy makett de akár egy teljes terepasztal, sok minden végbemegy az emberi lélekben. A gondokról való megfeledkezéstől kezdve a kreativitás felszabadulásán át egészen az alkotás – ami valójában teremtés – teljes megelégedettség érzéséig. Hogy közben elkészül egy személyes ajándék, egy szép színes játék vagy dekoráció? Ez már csak hab… no nem a tortán.

    Kocska Tamás

    Feltaláló

footer_logo

Cím: 3291 Vámosgyörk, Visontai Kovách László u. 2.